Συνδυάζοντας τη μητρότητα και την επιχειρηματικότητα: Συμβουλές για την επιτυχία

 

charlesdeluvio n7Cq2rdd73E unsplash 1

 

Το να είσαι μαμά και επιχειρηματίας μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο. Πολλές γυναίκες διαχειρίζονται με επιτυχία τις δικές τους επιχειρήσεις ενώ μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το συνδυασμό μητρότητας και επιχειρηματικότητας:

Αγκάλιασε την ευελιξία.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του συνδυασμού μητρότητας και επιχειρηματικότητας είναι η έλλειψη χρόνου. Ως μαμά, το πρόγραμμά σου είναι ήδη γεμάτο φροντίζοντας τις ανάγκες των παιδιών. Ως επιχειρηματίας, πρέπει να διευθύνεις την επιχείρησή σου, να χειρίζεστε διοικητικές εργασίες και να αλληλεπιδράς με τους πελάτες σου. Το κλειδί για την εξισορρόπηση αυτών των δύο ρόλων είναι η ευελιξία.

Δημιουργήστε Όρια

Είναι σημαντικό να θέσεις όρια μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής σου ζωής. Όταν εργάζεσαι, επικεντρωσου στην επιχείρησή σου και αποφυγε τους περισπασμούς από την οικογένειά σου. Όταν είστε με την οικογένειά σου, εστιασε στο να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και αποφυγε να είσαι πάνω απο το κινητό περιμένοντας κάποιο notification απο τη δουλειά σου.

Δημιούργησε έναν ειδικό χώρο εργασίας για την επιχείρησή σου, όπου μπορείς να εργαστείς χωρίς διακοπές. Ενημερωσε την οικογένειά σου για το πρόγραμμα εργασίας σου και ενθαρρυνε τους να σέβονται τον χρόνο που δουλεύεις. Μπορείς επίσης να θέσεις όρια με τους πελάτες θετοντας σαφείς απαιτήσεις και κανάλια επικοινωνίας.

Δημιουργησε ένα δίκτυο υποστήριξης

Ως μαμά και επιχειρηματίας, χρειάζεσαι έναν ισχυρό κύκλοο υποστήριξης για να σας βοηθήσει να ανταποκριθείς στις προκλήσεις και των δύο ρόλων. Απευθυνσου σε άλλους επιχειρηματίες στον κλάδο ή την περιοχή σου και κάνε εγγραφή σε ομάδες  ή διαδικτυακές κοινότητες. Αυτές οι ομάδες μπορούν να παρέχουν πολύτιμη υποστήριξη, συμβουλές και πηγές για να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρησή σου και να διαχειριστείτε τις οικογενειακές σου ευθύνες.

Μπορείς επίσης να ζητήσεις βοήθεια από την οικογένειά σου, τους φίλους σου ή μια μπέιμπι σίτερ για να φροντίσει τα παιδιά εργάζεσαι. Δημιουργησε μια ομάδα αξιόπιστων συμβούλων, όπως λογιστή, δικηγόρο ή μέντορα που μπορεί να παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη στο επαγγελματικό σου ταξίδι.

Συμπέρασμα: ο συνδυασμός μητρότητας και επιχειρηματικότητας απαιτεί πειθαρχία, ευελιξία και υποστήριξη. Υιοθετώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διαχειριστείς με επιτυχία και τους δύο ρόλους και να δημιουργήσεις μια καθημερινότητα που θα αξίζει να την αγαπήσεις για εσένα και την οικογένειά σου.